De keuze voor DynaHouse was unaniem onder onze medewerkers

Dion Battermann is een van de twee eigenaren van Digital Investigation. Dit bureau met 15 medewerkers is gespecialiseerd in digitaal forensisch onderzoek en de beveiliging van online bedrijfsgegevens. Hun werk doen ze met succes, want ze groeiden eind vorig jaar uit hun kantoor in Hilversum en moesten op zoek naar iets anders. 

Zoals te verwachten is, gaat een bureau dat uitblinkt in onderzoek hierbij niet over één nacht ijs. Meer dan tien locaties werden bekeken en uiteindelijk bleven er twee opties over. “We hebben onze medewerkers laten kiezen tussen een locatie die voor ons allemaal snel bereikbaar is en een locatie waar je blij van wordt. Ze kozen unaniem voor de dynamische kantooromgeving van DynaHouse”, aldus Dion.

“Het is de sfeer, de manier waarop je binnenkomt, het concept, alles voelt goed hier”, vertelt Dion als we hem vragen wat het verschil maakt. “Daarnaast konden we zelf de ruimte indelen. De lay-out stond nog niet vast. Aangezien privacy van belang is voor de afdeling die zich met forensische onderzoeken bezighoudt, hebben we deze ruimte opgesplitst in tweeën.”

De forensische afdeling van Digital Investigation doet digitaal forensisch onderzoek voor uiteenlopende zaken. Dit doen ze in opdracht van rechtbanken, recherchebureaus en advocaten. Soms werken deze digitale rechercheurs mee aan zaken die het nieuws halen. Zo werden ze vorig jaar ingeschakeld door de bekende advocaat Geert-Jan Knoops. Doel hiervan was om ontlastend bewijsmateriaal te vinden omtrent de beschuldiging aan het adres van de ex-premier van Curacao voor het aannemen van steekpenningen.

Op de andere afdeling in DynaHouse houdt men zich bezig met de online veiligheid van bedrijven. Omdat ieder bedrijf van alles in de cloud heeft, wemelt het van de potentiële risico’s. Digital Investigation brengt met diverse tools en diensten alle kwetsbaarheden in kaart, zodat bedrijven zich maximaal kunnen beveiligen. “Dat levert nu flink wat drukte op met de AVG-privacywetgeving die op 25 mei van start gaat”, vertelt Dion glimlachend. “Gelukkig nemen steeds meer bedrijven het nu serieus. Wel opvallend dat er zo’n wet voor nodig is, want zorg dragen voor gevoelige gegevens zou eigenlijk iets moeten zijn wat bedrijven van nature doen.”

Wil je meer over Digital Investigation weten, bel ze dan via 035 677 44 11 of bezoek hun website www.digital-investigation.nl.

Digital Investigation heeft het naar zijn zin in DynaHouse en daar zijn we enorm blij mee. Als jij wil weten wat DynaHouse voor jou en je bedrijf kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Contact