Ga niet flexwerken, maar dynawerken!

Ga niet flexwerken, maar dynawerken

Als je van mensen flexibiliteit verwacht, kom je van de koude kermis thuis. Mensen zijn namelijk in oorsprong niet flexibel, maar wel dynamisch. Elastiek is flexibel, maar zelfs dat wordt op een gegeven moment ‘moe’ en breekt, net zoals een paperclip. Aan flexibiliteit zit een eind. Dynamiek is tijdloos en grenzeloos.

In plaats van flexwerker gebruik ik daarom liever de term dynaworker. Dynaworkers zijn professionals die zich er bewust van zijn dat er bepaalde randvoorwaarden nodig zijn om op de lange termijn flexibel, productief en creatief te zijn. Een van die voorwaarden is een inspirerende werkomgeving, dus een werkplek waar je energie van krijgt.

Kijk je naar bedrijfshuisvesting, dan zie je dat men nog steeds uitgaat van flexibiliteit gebaseerd op normen uit het jaar nul. Je komt naar kantoor, doet je werk en om 5 uur ga je naar huis. Veel (flex)werkers zijn niet meer afhankelijk van een vaste werkplek om hun werk te doen. Dat klinkt ideaal, maar door de omstandigheden waaronder ze moeten werken, is de kans groot dat ze vroeg of laat vastlopen. Wat nodig is om dit te voorkomen, is een goede balans en dynamiek in hun werkomgeving.

Ik was zelf ooit ook een flexwerker, toen heette dat nog freelancer. Ik had een topjob en kon vanuit huis werken, maar ik merkte dat ik na verloop van tijd steeds meer ging vereenzamen. Ik kreeg moeite me te concentreren op mijn opdracht. Ik had een grote drang om onder de mensen te zijn, te werken in een inspirerende omgeving en niet in saaie kantoren of thuis achter de keukentafel.

Wil je een dynaworker zijn, dan is gezond leven een andere belangrijke pijler. Immers, er is verband tussen de prestaties op je werk en je leefstijl. Het is daarom van belang om niet bij uitzondering te bewegen, maar met regelmaat. Net zoals dat het relevant is om er een gezond eetpatroon op na te houden. Een moderne werkomgeving moet deze mogelijkheden aan werkenden bieden.

In de afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt, maar ik zit nog steeds vol energie. Dat komt omdat ik rekening hou met alle factoren die voor een goed evenwicht zorgen.

DynaHouse, een initiatief van De Staffing Groep, is een nieuwe trend in bedrijfshuisvesting. DynaHouse is voorzien van alle ingrediƫnten die nodig zijn om vorm te geven aan een dynamische workflow. Met gevarieerde (samen)werkplekken, deskbikes, staand vergaderen, sfeervolle vergaderruimtes, onderscheidende ontvangstruimte, auditorium, biologische lunches en volop ruimte om te groeien, of juist te krimpen. Daarnaast ontzorgt DynaHouse op ieder gebied, zodat een dynaworker zich helemaal kan focussen op waar hij of zij die dag mee bezig wil zijn. Zelfstandige dynaworkers vinden hier hun ideale werkplek en bedrijven hebben minder vierkante meters nodig doordat zijn van alle faciliteiten gebruik kunnen maken op het moment dat zij dat nodig hebben.

DynaHouse, werkplekken als een service.

Zin om kennis te maken? Kom gerust langs.

Wessel van Alphen (Initiatiefnemer DynaHouse)

Contact